Puttmattan Welling Put Classic finns nu i Sverige! 

Det är en puttmatta med extra finesser för dig som vill träna upp din stroke och din teknik utan att behöva köra ut till golfklubben och träna puttning.

Övningsprogram ingår

Utöver själva mattan medföljer även övningsprogram som framtagits genom grundlig forskning och utveckling samt testning av 200 golfare på alla spelnivåer. 

 

Övningsprogrammen är delvis baserade på "Mental mapping" av Alain Berthoz, Director vid Laboratory of Physiology of Perception som hjälper hjärnan att skapa visuella och muskulära referenspunkter för att memorera "the right gesture" i alla möjliga spelsituationer

 

Konceptet med Welling Put handlar om att spelaren ska lära sig att putta förbi hålet oberoende av lutning (neråt eller uppåt) för att öka chansen att sätta bollen i hål. Welling Put tränar upp en kombination av riktning och känsla med bl.a. följande finesser:

  • Två spelriktningar ger möjlighet till fram och tillbaka spel och flertalet övningar i varierande svårighetsgrad och känsla.
  • Grafisk presentation av hålet för att träna in rätt längd och hamna i den "Goda Zonen" ("Welling-Putt zone").
  • "Zebra" zon för längdträning och att inte hamna kort.
  • Flera olika "feel" zoner för att få in rätt känsla.
  • 54 övningar i varierande svårighetsgrad beroende på din egen spelnivå uppdelade i 3 olika 18 håls banor, nybörjare, medelduktiga och proffs. Så du kan träna i din egen takt.
  • Tre scorekortsböcker medföljer för spel med vänner och bekanta eller för att hålla reda på sin utveckling.

Welling Put-mattan finns i tre storlekar, 3, 4 och 8 meter.

 

Tre meter  1 095 kr Medlemmar  995 kr
Fyra meter 1 595 kr Medlemmar 1 495 kr
Åtta meter 3 695 kr Medlemmar 3 395 kr

 

Mattorna finns att prova/träna på hos oss på BIGA

Har vi inte hemma en matta på hyllan så tar vi upp en beställning!